Medicinalväxterna hör till de äldsta läkemedlen.

Traditionen att odla medicinalväxter har fortlevt genom århundrade.I Egypten, Indien, Kina med flera.

Gamla Grekland Hippokrates, kallad den kliniska medicinens fader en Grekisk Gud med ansvar för läkarkonst och avbildad på de flesta grekiska statyer hållande av en stav, omslingrad av en orm.

Hippokrates blev symbolen för grekisk medicin.

På senare tid har intresset för naturläkemedel överhuvudtaget starkt ökat i vårt land. Vi anknyter där med till en tradition som alltid funnits.

Beredningar och färdigpreparat ur växtdroger på ett naturligt sätt ingår bland de övriga läkemedlen. intresse för Ört & Naturmedel började när hon träffade Naturterapeut Maths Blomqvist Hälsocenter -94 .Maths Blomqvist framställer egna ört elixiret.

”Maths Blomqvist skriver i sin bok Filosofi och Hälsolära – Naturen allena har förmågan att återställa Läkarens uppgift är att tjäna och består i att understödja naturen o dess strävan att läka och hela.

När läkaren och filosofen är en och samma person och arbetar enligt dessa enkla och naturliga principer återfår den sjuka människan verklig och bestående hälsa. Detta kan göras genom att med olika avgiftningsmetoder bygga upp människan både fysiskt och psykiskt. Avgiftningen eller utrensningen sker med hjälp av olika naturmedel, kostråd och kurer. Sist men inte minst måste människor få hjälp med att ändra på ett många gånger felaktigt och destruktivt tänkande. Som mycket ofta är det största hindret för hälsa.”

På detta sätt kom jag närmare kontakt med naturmedicinen och fått lära känna dess verkan och kraft vägen varit lång men jag har fått så ohörd rika erfarenheter om så många ting runt helheten kropp, själ och ande. Alltid bra om man få gå vägen själv med sin egen erfarenhet

och visdom som man få lov att dela med sig till människan så som Maths delat med sig .Jag  har mångårig personlighets utveckling, livserfarenheter med Maths hjälp  Och att på detta sätt att använda gammal kunskap inom ört och naturmedicin att föra det vidare till dem som är i behov av det.